Véget ért a XXX. Közgazdász Vándorgyűlés, melyet idén Csíkszeredában tartottunk meg. A járványügyi intézkedések miatt csak korlátolt létszámmal tudtuk megszervezni. De így is nagyobb létszámmal sikerült megjelenni. A marosvásárhelyi szervezet ismét a legtöbb taggal büszkélkedhetett.

Az idei Vándorgyűlés méltó ünneplés volt, a 30. jubileumi rendezvény rendhagyó mivolta abban rejlett, hogy a korábbi elnökök is megszólaltak, beszéltek a régi szép időkről. Maga a rendezvény tematikája is változott, vitaindító témákkal és meghívott emberekkel folytattunk beszélgetést az energia és a közügyek szekcióban. Itt volt velünk Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, aki a zöld szekcióban fontos információkat osztott meg velünk a jövőben aktuális törvényekről.

Dr. Drótos György a Covinus egyetem Családi Vállalatok központ vezetője a generációváltás kutatásait tárta fel, különösen a családi vállalkozásokra összpontosítva,

Szó volt még a hulladékgazdálkodásról , a szervezetek egyensúlyáról, a vállalatok további életéről a vírus okozta hatásokról…végeredményben minden téma alapja az egyensúly volt, erre épültek fel a szekciók és plenáris előadások.

Jövőre találkozunk Nagyváradon!

A Vándorgyűlésről olvashatsz itt:

https://penzcsinalok.transindex.ro/lokalis/20211014-ne-panaszkodjunk-a-krizis-miatt-meritsunk-belole-erot-negy-pontban-az-rmkt-jubileumi-vandorgyuleserol?fbclid=IwAR2pNJWkoSsoshPxiHq4SX_cjHHV65lFQ2b5jj6w6XS6oQ_lvwSNZtHZRlE

Rádiós interjú itt:

Két jelentős gazdasági eseményen van túl Erdély