Kedves Tagok!
Július 14-én rendeztük meg az év első igazi élő rendezvényünket.
Ez az év nem indult úgy ahogy szerettük volna, de sokan vannak hasonló helyzetben.
Éppen ezért egy kerekasztal beszélgetést hoztunk össze, amelyre meghívtunk öt vállalkozót, ötféle különböző profillal dolgozó cégvezetőt, hogy meséljenek arról, hogyan is érte őket a mindenkit körülvevő járvány okozta gazdasági helyzet.
Három + egy kérdést tettünk fel, melyre mindannyian néhány percben válaszoltak. A vállalkozókat már korábban bemutattam, de név szerint Kupás János, Kluzsán Attila, Birtha Attila, Szaknyéri Csaba és Gyepesi-Deák Erika fogadta el és monda el a saját történetét. Sok érdekesség derült ki, sok tapasztalat, és nem utolsósorban megszívlelendő tanács hangzott el.
Én a magam részéről azt szűrtem ki, ami minden vállalkozónál a legtöbb energiát és odafigyelést igényelte, az a dolgozókkal, alkalmazottakkal való kommunikáció a helyzet kezelése és megértetése. A legnehezebb feladat mindig ez, hogyan is lehet közölni az alkalmazottakkal, hogy most valami megváltozott, máshogy kell folytatni, át kell szervezni a cég eddigi működését. Egy vállalkozó életében mindig az egyik legnehezebb feladat, az emberekkel való együttműködés, bár talán ez a legnemesebb feladat is. A többi dolog természetesen hasonlóan fontos, mint például a költségcsökkentés, de ez csak egy kis része annak sok teendőnek, amit egy vállalkozónak meg kell lépni annak érdekében, hogy működjön tovább a cége.
Köszönjük a felkért vállalkozóknak, hogy elfogadták és elmondták mit is tettek, hogyan reagáltak.
Köszönjük továbbá a megjelent Tagoknak akik ott voltak és végighallgatták a történteket.