FEBRUÁR 2-ÁN, 18.00
Helyszín: Sapientia egyetem 130-as terem

Kedves RMKT Tagok!

Kedves RMKT Tagok!

Az Alapszabályzat értelmében a jelenlegi Elnökség mandátuma 2017 Decemberben lejárt, új elnökséget kell választani, kivéve a jelen Elnök és a leköszönő Elnöki pozíciókat, melyek automatikusan kerülnek betöltésre. Ennek érdekében

2018. február. 2-án, pénteken, 18 órai

kezdettel összehívjuk az RMKT-Ms közgyűlését, amelynek keretében majd sor kerül a marosvásárhelyi RMKT Elnökségi választásra.

A választásra a Sapientia egyetem, 130-as termében kerül sor.

Alább megtalálható a választási szabályzat.

A választáson a következő tisztségek betöltésére lehet jelentkezni vagy jelölni személyt:

Választott Elnök – aki alelnöki pozíciót fog betölteni a szervezetben a következő elnökségi időszakban (2 év a megválasztástól számítva) és automatikusan a szervezet elnöke lesz az ezt következő elnökségi időszakban (a következő választásoktól számított 2 évre)

Alelnök (3 pozíció)

– Pénztáros

A választás sorrendje a következő lesz:

Választott Elnök

Alelnökök

Pénztáros

Lehetőség van több pozícióra is jelentkezni, amennyiben az egyik pozícióra egy személy nem lesz megválasztva, lehetősége van másik pozíció betöltésére, ha ezt szándéknyilatkozatában jelölte.

Az elnökségi tagok mandátumának száma maximum 1, kivéve az alelnökök és a pénztáros mandátuma, amely maximum 3 elnökségi periódus lehet. A tört elnökségi mandátumok nem lesznek figyelembe véve a mandátumok kiszámításánál. Ahhoz, hogy a választás érvényes legyen az elnöki, választott elnöki és alelnöki pozíciókra minimum a pozíciók száma + 1 jelölt kell legyen, vagyis Választott elnöki – minimum 2 jelentkező, Alelnökök – minimum 4 jelentkező kell legyen a választás pillanatában.

Az Elnökségbe jelentkezhet, minden aktív tag, akinek a tagságdíja napirenden van. Az elnöki, alelnöki és pénztárosi pozícióra 6 hónapja RMKT tag kell legyen a jelentkező az alapszabályzat szerint.

A jelentkezés e-mail formájában történik a szervezet e-mail címére (rmktmaros@gmail.com) amely tartalmazza:

· – a pozíciót, amelyre a tag jelentkezni kíván

· – szándéknyilatkozatot, melyben ismerteti néhány mondatban a programtervét, melyet megvalósítani kíván az Elnökség ideje alatt

Más személy is jelölhet tagot egy bizonyos pozíció betöltésére. A jelölés is e-mail formájában történik a szervezet levelezőlistájára (rmktmaros@gmail.com), mely tartalmazza:

· – a tag nevét és a pozíciót, amelyre jelölni kívánja

Jelölés esetén szükséges egy válaszlevél a jelölt személy részéről, hogy elfogadja vagy sem a jelölést legkésőbb a jelentkezési határidőig. Amennyiben elfogadja, a levele kell tartalmazzon egy szándéknyilatkozatot, melyben ismerteti néhány mondatban a programtervét, melyet megvalósítani kíván az Elnökség ideje alatt.

A jelentkezés határideje: Január 29, hétfő, 20.00.

Amennyiben nincs meg a minimális jelentkezőszám, a választási bizottság meghosszabbíthatja a határidőt.

A választáson szavazhat, minden tag, akinek a tagságdíja napirenden van.

A tagságdíjak helyzetéről Horváth Aminál lehet érdeklődni (e-mail: horvathamy2007@yahoo.com, tel: 0745 559 499).

A választáson szavazás lesz minden pozíció betöltésére.

Amennyiben megfelelő számú jelölt van a választásig, nincs lehetőség utólagos jelölésre a helyszínen.

A választások akkor érvényesek, ha az aktív tagok legalább fele+1 jelen van a választásokon. Aktív tagnak számít az a személy, akinek a tagságdíja napirenden van a választások időpontjában. A szavazás egyszerű többséggel történik (a jelen levő aktív tagok szavazatának fele +1).

A részvétel nagyon fontos annak érdekében, hogy a választás érvényes legyen és ne kelljen megismételni, ezért megkérünk minden aktív tagot, hogy ezen vegyen részt és már most szögezze le a naptárában.

Ha bárkinek kérdése van a választásokkal kapcsolatosan, nyugodtan forduljon a Választási Bizottsághoz.

Üdvözlettel,

Szaknyéri Tünde, Irodavezető

073 1174494

Zólyomi Erika Klára, Leköszönő Elnök

Lorenzovici László, Elnök

RMKT Marosvásárhely csapata