Július 19-én, pénteken, egy évadzáró Grill-partyval egybekötött pódiumbeszélgetésre került sor, aminek keretében a mai ingatlanpiac helyzetét vitattuk meg.

Sok érdekességet hallhattunk Gogolák Zsolt (Multinvest), Székely Szidónia (Fomco), Kóré József (Building Invest) szakértőktől.

Tény valóban, hogy a közlekedés, az autópályák, reptér fejlesztése még hagy kívánnivalót maga után, de az biztos, hogy az új lakások rohamosan elkezdtek épülni itt Vásárhelyen, és Erdélyben is!

Én személy szerint is szemtanúja és szemlélője voltam nemrég Mamaia Nord fejlődésének a tengerparton. Egymás után, gombamód szaporodnak a szebbnél-szebb, kreatívabbnál-kreatívabb apartman lakások, amelyekhez sok esetben medence is tartozik, étteremmel, játszótérrel kibővitve!

A lényeg, hogy a fejlődés nem áll meg, legalábbis lakásépítésben biztosan! Az emberek igénye az új és modern lakások iránt megnőtt, ezért ezeket az igényeket ki kell elégíteni, ez pedig magával fogja vonzani azt, hogy a környezetünket is fejlesszük, hogy egy szép, kellemes Erdélyben tudjunk élni a jövőben is.

Az összejövetel másik célja a Forgataggal való együttműködés, amelyhez meghívtuk Jakab Istvánt a Forgatag fő szervezőjét. Reményeink szerint az RMKT Marosvásárhely is ott lesz a város legnagyobb rendezvényén! Ebben számítunk a tagok segítségére is!

Végül pedig külön köszönet Zsolt Varga-Pál Petri a nagyon finom húsok felajánlásáért! László Lorenzovici pedig a helyszínért!