Meghívott: Tánczos Levente-József, üzleti tanácsadó, egyetemi oktató
Az előadás rövid bemutatása:
A vállalatgazdaságtan egyik alap állítása: a vállalkozás alapvető célja a fogyasztói igények kielégítése, nyereség elérése mellett. A nyereséges működés kulcsfontosságú a fenntartható üzletmenet szempontjából, viszont a napi rutinok között nem szerepel ilyen feladat, hogy eredmény növelés. Az eredmény növekedés több tényező megfelelő változásának következménye (többet adunk el, olcsóbban állítunk elő adott terméket, kevesebb fenntartási költséggel működtetjük a vállalkozást, stb.).
Az előadásban arról fogunk beszélgetni, hogy hogyan tudjuk úgy strukturálni az eredmény számításunkat, hogy az megfelelő módon támogassa a döntéshozatalunkat, melyek azok a tényezők, amelyek a leginkább hatással vannak a vállalkozás eredményességére, illetve milyen üzleti modell tudja a leginkább támogatni a vállalkozás fejlődését.
Az előadóról:  Több kalapot is viselek, de mindenikkel a fejemen azt próbálom keresni, hogy hogyan tudnám javítani a székelyföldi közösségünk jólléttét. Az egyetemen igyekszem felkelteni a hallgatók szakma iránti lelkesedését, elültetni a tudás csiráját bennük, amely majd remélhetőleg a közösség versenyképességének növekedéséhez vezet. A csíkszeredai városházán a gazdaságfejlesztő csapat munkatársaként segítek felmérni a helyi üzleti környezet sajátosságait, támogatni a megfelelő gazdaságfejlesztési stratégia kialakítását. Tanácsadóként pedig vállalkozásoknak segítek megérteni az üzleti számaik mögött rejlő mintákat, kialakítani a számukra megfelelő eredmény követési struktúrákat.